wartos

Pangumuman 2021 Q1

Konsumén dihargaan,
Taun 2021 parantos ngagaduhan pangaruh anu jero tina darurat kaséhatan masarakat global (COVID-19), anu ngan ukur henteu ngan ukur ancaman serius pikeun kahirupan sareng kaséhatan jalma di seueur nagara, tapi ogé ngagaduhan résiko anu ageung pikeun ékonomi dunya pamekaran.
Kalayan kamekaran sains sareng téknologi, ogé ningkatna kualitas manusa, urang yakin yén wabah éta tungtungna bakal éléh. Tapi, urang kedah jelas sadar yén, kusabab pangaruh tina épidemi, ékonomi sadunya kedah pulih dina jangka panjang. Ogé, urang kedah gaduh pangakuan anu cekap sareng sober pikeun produksi, nyuplai sareng ngangkut, dina jaman pasca-wabah.

Harga bahan baku parantos ningkat sacara dramatis saprak 2020Q4. Harga aseton sareng fenol parantos dua kali lipat ti saprak 2020Q3, anu ngadorong harga produk kami. Harga anu melonjak tina bahan baku dasar anu sanés parantos janten inti produksi kimia. Sakabeh grup kaserang sangsara tina harga anu naék, sabab seuseueurna bahan baku anu dipésér ti daratan Cina.
Ogé, kusabab pangaruh épidem COVID-19, kapasitas logistik internasional turun pisan, ngarah kana naékna angkutan barang pengiriman barang laut. Kamacetan palabuan, kontainer anu kirang diatur parantos ningkatkeun naékna biaya pasar pangiriman laut. Angkutan udara suplai pencegahan wabah ogé ngadorong naékna biaya dina pasar pangiriman udara. Éta nunjukkeun yén rata-rata biaya pengiriman parantos naék dina sapuluh taun terakhir.
RMB teras-terasan ngaapresiasi saprak satengah 2 taun 2020. Didukung ku diferensial tingkat bunga Sino-AS sareng paménta kuat ti investor asing pikeun aset Cina, RMB diperkirakeun bakal langkung ngaapresiasi dina taun 2021. Maka éksportir Cina nyanghareupan tekanan anu ageung tina aprésiasi RMB.

Pikeun nyimpulkeun, ningkatkeun biaya produksi, nyayogikeun ketat, biaya pengiriman anu langkung luhur, tekanan nilai tukeur masih mangrupikeun kecap konci dina (sahenteuna) satengah 1 2021 pikeun industri kimia.

Kami taat kana layanan palanggan pikeun tujuanana, sareng mastikeun pasokan salaku tujuan munggaran. Kami parantos nyobian anu maksimal pikeun memaksimalkeun nyerep biaya sareng ngajaga kutipan, tapi kami bakal ngagaduhan hak pikeun ngarobih harga numutkeun fluktuasi pasar upami diperlukeun. Pamahaman nanaon anjeun pisan ngaapresiasi.

Hatur nuhun kana pangrojongna salawasna, Salam hormat.


Waktos Post: Mar-31-2021