wartos

Cetylpyridinium klorida salaku Perawatan pikeun COVID-19

Ékspérimén nunjukkeun frékuénsi luhur disinféktan amonium kuarternér salaku pangobatan pikeun seueur virus, kalebet coronavirus: kalakuan ieu ku mareuman palapis lipid pelindung anu ngaliput virus sapertos SARS-CoV-2 ngandelkeun. Sanyawa amonium kuaternér disarankeun sacara umum pikeun maéhan virus sareng aya langkung ti 350 produk dina Daptar EPA N: Disinféktan kanggo panggunaan ngalawan SARS-CoV-2 (Bahan Suplemén. Konséntrasi disinféktan sareng waktos kontak (pakait sareng sababaraha virus) pikeun seueur disinfékténan bahan kimia dina daptar EPA parantos dilaporkeun sareng> 140 tiasa mareuman virus dina ngan sababaraha menit (18).
Inpormasi ieu ngabimbing kami pikeun milarian sanyawa amonium kuaternér anu langkung ageung sareng kagiatan ngalawan coronavirus sareng kamungkinan idéntifikasi bahan kimia anu parantos diuji di klinik sareng tiasa dianggo salaku pangobatan poténsial pikeun COVID-19. Salah sahiji disinféktan anu parantos kabuktosan janten merusak virus (Bahan Suplemén) sareng seueur dianggo dina produk perawatan pribadi nyaéta cetylpyridinium chloride. Sanyawa ieu seueur dipanggihan dina panyeuseuh sungut sareng didaptarkeun ku FDA sakumaha Umumna Dianggap Aman (GRAS) sapertos anu ogé dianggo salaku agén antimikroba kanggo produk daging sareng unggas (dugi ka 1%). Cetylpyridinium klorida parantos dianggo dina sababaraha uji klinis, kalebet salaku perlakuan ngalawan inféksi pernapasan anu ngabuktoskeun panggunaanna salaku antiviral. Cetylpyridinium sigana ngamajukeun inactivasi virus ku ngancurkeun kapsul ogé ngalangkungan tindakan lysosomotropic na, sapertos anu dibahas di luhur, umum pikeun sanyawa amonium kuaternary. Ieu nimbulkeun patarosan naha sababaraha ubar anu diidéntifikasi sareng kagiatan antivirus ngalawan SARS-CoV-2 in vitro kalakuanana sami, nyaéta aranjeunna tiasa ngancurkeun kapsul virus ogé akumulasi dina lisosom atanapi endosom sareng pamustunganana ngahalangan asupna virus. Panilitian anu diterbitkeun tambihan nunjukkeun yén pangaruh ieu tiasa atenuasi ku panggunaan sambetan Cathepsin-L. 

图片2

Cetylpyridinium klorida (CPC)

图片3

Sanyawa amonium kuartérér kalayan kagiatan coronavirus anu dipikaterang

Molekul

Aktivitas antipirus

Mékanisme

FDA disatujuan

Mangpaat

Amonium Klorida Murine coronavirus, hépatitis C, Lysosomotropic Leres Rupa-rupa kagunaan kalebet acidosis metabolik.
Cetylpyridinium klorida Influenza, hépatitis B, poliovirus 1 Targét kapsid sareng lysosomotropic Leres, GRAS Antiseptik, obat kumur, batuk lozenges, produk perawatan pribadi, agen pembersih jsb.

Pos waktos: Apr-16-2021