wartos

Uyah Amonium Kuartérér pikeun Disinféktan

Uyah amonium kuarternér (QAS) mangrupikeun sanyawa kationik anu ngandung gugus alkil dina panjang ranté C8 – C18, anu leyur cai sareng tiasa dijantenkeun disinféktan dina industri tékstil.

QAS mangrupikeun sanyawa ionik anu gaduh nitrogén amonium kuaternér, opat gugus alkil atanapi aryl anu nyambung sareng nitrogén ieu, sareng ion anionis sapertos klorida atanapi bromida. Diantara opat gugus alkil, hiji mangrupikeun gugus ranté alkil panjang anu ngandung langkung ti dalapan hidrokarbon sareng ogé janten gugus hidrofobik. Grup hidrofobik dina QAS condong mangaruhan fungsi antimikrobialna (Tiller et al., 2001; Zhao and Sun, 2007). Kalayan hidrofobisitas anu langkung kuat, fungsi antimikrobial anu langkung kuat anu dipiboga ku QAS (Zhao and Sun, 2008) (Gbr. 16.1 sareng Tabel 16.1). Seueur senyawa QAS ngagaduhan fungsi surfaktan. QAS mangrupikeun biocides anu épéktip nalika dianggo dina leyuran cai sareng salaku disinféktan cair. Nalika QAS disambungkeun sacara kimia kana permukaan serat fungsina tiasa dihambat gumantung kana kumaha nyambungna sareng struktur akhir QAS dina permukaan. QAS dilebetkeun sacara fisik dina serat tiasa nyayogikeun fungsi antimikrobial ku sacara bertahap ngaleupaskeun tina permukaan serat salami dianggo, anu tiasa nyayogikeun fungsi-fungsi bahan.

 

Konsentrasi pikeun nyababkeun pangurangan 6-bakteri baktéri dina waktos kontak

QAS

1 mnt (E. coli) (ppm)

5 mnt (E. coli) (ppm)

1 mnt (Saureus) (ppm)

5 mnt (S. aureus) (ppm)

ALPC

100

100

100

50

AALPC

100

100

100

50

BADPB

50

50

50

10

NADPB

50

10

50

10

图片1

Pos waktos: Apr-16-2021